REKLAMA
Hruškový koláč z krehkého cesta
Koláč z krehkého cesta a plnený lahodným krémom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 g kvalitného masla
- 200 g práškový cukor
- štipka štipka soli
- 500 g múka
- 4 žĺtko
- 4 polievková lyžica studeného mlieka
- 1 pack mascarpone
- 1 pack šľahačka 33%
- 1 pack vanilkový cukor
- 1 hruška
- čokoládové hoblinky
- malinový džem
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Urobíme si cesto, ingrediencie zmiešame spolu: maslo + cukor + múka + štipka soli + trošku mlieka. Najlepšie je mať maslo izbovej teploty a potom dáme cesto odstať na 1 hodinu do chladničky
2. Krok
Cesto si rozvaľkáme na pomučenej doske asi hrúbka 5 mm.
3. Krok
Vložíme do misy na pečenie.
4. Krok
Cesto popicháme vidličkou, aby nám ho počas pečenie nevydulo.
5. Krok
Pečieme v rozohriatej rúre cca 15 minút pri 180 C.
6. Krok
Na teplý korpus dáme džem, aby sa lepšie vstrebal. Po vychladení korpusu môžeme naplniť. Šľahačku vymiešame (takú tekutú) s mascarpone a pridáme vanilkový cukor. Necháme chvíľku odstať ozdobíme hruškou a čokoládovými hoblinkami. Môžeme sa pustiť do jedenia.
7. Krok
Výsledok je na zjedenie. Nech sa koláčik vydarí.