REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Hrušovský lepník
Recept na lepník v domácich podmienkach.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 500 g múka
- 300 g varené zemiaky
- 21 g droždia
- 1 vajce
- 1⁄2 dcl olej
- 250 ml vlažné mlieko
- troška cukor
- soľ
Na potretie
- masť husacia
- soľ
- sézamové semienko
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najskôr si uvaríme zemiaky a postrúhame ich na jemno. Dobré je mať zemiaky uvarené deň predom.
2. Krok
Do hrnčeka si pripravíme kvások z droždia, trošky mlieka a cukru. Vrch poprášime múkou. Necháme vykysnúť.
3. Krok
Do misy si dáme múku,olej,soľ, vajce, postrúhané zemiaky a pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto. Necháme ho vykysnúť.
4. Krok
Z vykysnutého cesta vytvarujeme malé bochníky a necháme ich ešte raz vykysnúť na pomúčenej doske.
5. Krok
Vyvaľkáme na hrubšie placky a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Znovu necháme chvíľu nakysnúť.
6. Krok
Vložíme do rúry na 200 stupňov a pečiem 8 minút. Mali by mierne napuchnúť. Vytiahneme, horúce natrieme masťou, posolíme a môžeme posypať sezamovými semienkami.
Dobrý deň.Mne sa to páči takto rozpísané,lebo nie každý je taký zdatný,ako mi staršie generácie,aj tie to všetky nevedia,alebo sa im už nechce,aj pamäť nám už neslúži tak,ako,keď sme boli mladé.Ja si to rada prečítam a je tu veľa receptov,ktoré skúšam.