REKLAMA
Hubové fašírky
Recept na hubové fašírky so zemiakmi
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g huby lesné zmes
- 6 ks rožky staršie
- mlieko
- 4 ks vajce
- korenie čierne mleté
- 5 strúčikov cesnak
- soľ
- strúhanka
- 1 pl masť bravčová
- vňať petržlenová
- rasca drvená
- olej
- 1 malá cibuľa
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Rožky si natrháme na malé kúsky do misky a zalejeme mliekom aby zvlhli.
2. Krok
Pridáme vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a všetky koreniny.
3. Krok
Huby si podusíme na panvici. Najskôr na oleji osmahneme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané huby a dusíme cca 10 minút.
4. Krok
Do zmesi z rožkov pridáme vychladnuté posudené huby a všetko poriadne zmiešame. Pridáme pretlačené cesnaky. Ak je zmes riedka, pridáme strúhanku. Formujeme guličky a z toho na tvar fašírok.
5. Krok
Fašírky si obalíme v strúhanke.
6. Krok
Na panvici si roztopíme masť a fašírky vyprážame do zlatova. Približne 8 minút. Ako prílohu môžeme dať varené zemiaky, zemiakovú kašu. Dobrú chuť !