REKLAMA

Hubové rizoto z karfiolu

Ak hľadáte skvelú prílohu k jedlu alebo zdravú večeru, tak toto hubové rizoto pripravené z karfiolu je to, čo hľadáte! Je plné skvelej chuti opečených šampiňónov a čerstvého rozmarínu.

REKLAMA
Skutočne výborné recepty z karfiolu – 16 × inak a zakaždým maximálne chutne

Recept nájdeš v tomto článku

Skutočne výborné recepty z karfiolu – 16 × inak a zakaždým maximálne chutne

Ingrediencie

porcií
3
  • 1 pl vegánske maslo (alebo kokosový olej) Pridané do
  • 1 veľká cibuľa(na drobno) Pridané do
  • 250 g šampiňóny (na plátky) Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku (na drobno) Pridané do
  • 1 čl rozmarín (nadrobno nakrájaný) Pridané do
  • 600 g ružičky karfiolu Pridané do
  • 80 ml zeleninový vývar/voda Pridané do
  • 100 ml vegan smotana na varenie Pridané do
  • hrnček vegan parmezán Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Pripravíme si z karfiolu ryžu. Vykrojíme hlavičky z karfiolu. Polovičku z nich vložíme do mixéra a mixujeme resp. zvolíme možnosť pulzovania až kým sa nám nevytvorí ryžovitá hmota. Zopakujem s druhou polkou. Dáme bokom.

2. Krok

Vo veľkej panvici zahrejeme maslo na strednom ohni. Pridáme cibuľu a šampiňóny, opekáme ich asi 5-10 minút, až kým nie je cibuľa sklovitá a mierne zlatistá a šampiňóny mäkké a zlatisté.

3. Krok

Pridáme cesnak, rozmarín a opekáme ďalšiu minútu. Následne pridáme nastrúhaný karfiol, a zeleninový vývar, všetko dobre premiešame. Zvýšime plameň varenie a za občasného miešanie necháme tiahnuť zmes, až kým nie je karfiol mäkší ale ešte chrumká, a voda sa celkom nevyparila, asi 10 minút.

4. Krok

Znížime plameň na minimum, primiešame smotanu na varenie a parmezán. Osolíme si a okoreníme podľa chuti. Necháme ešte zopár minút tiahnuť a následne podávame.

REKLAMA
5. Krok

Na vrch zdobíme čerstvými bylinkami a parmezánom.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4881 receptov

Pečivo

749 receptov

Mäsité jedlá

2260 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3777 receptov

Nátierky

332 receptov

Večera

4595 receptov

Raňajky

1500 receptov
Recipe author image Veggie_spajza

Hubové rizoto z karfiolu

Ak hľadáte skvelú prílohu k jedlu alebo zdravú večeru, tak toto hubové rizoto pripravené z karfiolu je to, čo hľadáte! Je plné skvelej chuti opečených šampiňónov a čerstvého rozmarínu.

30
Minút
3
Počet porcií
Postup
1. Krok

Pripravíme si z karfiolu ryžu. Vykrojíme hlavičky z karfiolu. Polovičku z nich vložíme do mixéra a mixujeme resp. zvolíme možnosť pulzovania až kým sa nám nevytvorí ryžovitá hmota. Zopakujem s druhou polkou. Dáme bokom.

2. Krok

Vo veľkej panvici zahrejeme maslo na strednom ohni. Pridáme cibuľu a šampiňóny, opekáme ich asi 5-10 minút, až kým nie je cibuľa sklovitá a mierne zlatistá a šampiňóny mäkké a zlatisté.

3. Krok

Pridáme cesnak, rozmarín a opekáme ďalšiu minútu. Následne pridáme nastrúhaný karfiol, a zeleninový vývar, všetko dobre premiešame. Zvýšime plameň varenie a za občasného miešanie necháme tiahnuť zmes, až kým nie je karfiol mäkší ale ešte chrumká, a voda sa celkom nevyparila, asi 10 minút.

4. Krok

Znížime plameň na minimum, primiešame smotanu na varenie a parmezán. Osolíme si a okoreníme podľa chuti. Necháme ešte zopár minút tiahnuť a následne podávame.

5. Krok

Na vrch zdobíme čerstvými bylinkami a parmezánom.

Ingrediencie
1 pl
vegánske maslo (alebo kokosový olej)
1
veľká cibuľa(na drobno)
250 g
šampiňóny (na plátky)
2 strúčiky
cesnaku (na drobno)
1 čl
rozmarín (nadrobno nakrájaný)
600 g
ružičky karfiolu
80 ml
zeleninový vývar/voda
100 ml
vegan smotana na varenie
hrnček
vegan parmezán
soľ
korenie