Hubové rizoto z karfiolu
Ak hľadáte skvelú prílohu k jedlu alebo zdravú večeru, tak toto hubové rizoto pripravené z karfiolu je to, čo hľadáte! Je plné skvelej chuti opečených šampiňónov a čerstvého rozmarínu.
Ingrediencie
- 1 pl vegánske maslo (alebo kokosový olej)
- 1 veľká cibuľa(na drobno)
- 250 g šampiňóny (na plátky)
- 2 strúčiky cesnaku (na drobno)
- 1 čl rozmarín (nadrobno nakrájaný)
- 600 g ružičky karfiolu
- 80 ml zeleninový vývar/voda
- 100 ml vegan smotana na varenie
- hrnček vegan parmezán
- soľ
- korenie
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si z karfiolu ryžu. Vykrojíme hlavičky z karfiolu. Polovičku z nich vložíme do mixéra a mixujeme resp. zvolíme možnosť pulzovania až kým sa nám nevytvorí ryžovitá hmota. Zopakujem s druhou polkou. Dáme bokom.
Vo veľkej panvici zahrejeme maslo na strednom ohni. Pridáme cibuľu a šampiňóny, opekáme ich asi 5-10 minút, až kým nie je cibuľa sklovitá a mierne zlatistá a šampiňóny mäkké a zlatisté.
Pridáme cesnak, rozmarín a opekáme ďalšiu minútu. Následne pridáme nastrúhaný karfiol, a zeleninový vývar, všetko dobre premiešame. Zvýšime plameň varenie a za občasného miešanie necháme tiahnuť zmes, až kým nie je karfiol mäkší ale ešte chrumká, a voda sa celkom nevyparila, asi 10 minút.
Znížime plameň na minimum, primiešame smotanu na varenie a parmezán. Osolíme si a okoreníme podľa chuti. Necháme ešte zopár minút tiahnuť a následne podávame.
Na vrch zdobíme čerstvými bylinkami a parmezánom.