REKLAMA
Hydina na smotane s nokerlami ( maďarskými haluškami)

Hydina na smotane s nokerlami ( maďarskými haluškami)

Fantastický obed alebo večera! Mäso v smotanovej omáčke s domácimi maďarskými haluškami, ktoré si podľa tohto videa pripravíte velmi rýchlo a jednoducho. Takéto halušky sa hodia ku rôznym perkeltom, alebo ku paprikášu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 1 mäso z kohúta alebo iná hydina Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 2 pl mletá červená paprika Pridané do
  • 2 velké bobkové listy Pridané do
  • 10 zrniek celé čierne korenie Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • mletá rasca Pridané do
  • čili podľa chuti Pridané do
  • soľ Pridané do
  • olej Pridané do
  • 180 ml smotana na varenie Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do

Na nokerle/ cestovinu

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 112 kl soľ Pridané do
  • voda podľa potreby Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Na oleji si opražíme na kocky nakrájanú cibulu. Pridáme mletú papriku, chvílku opražíme a pridáme pokrájané mäso. Osolíme, premiešame, ak treba podlejeme pár kvapiek vody a zakryté necháme, aby si mäso pustilo šťavu. Následne zalejeme mäso dostatkom vody, pridáme všetky udané koreniny a uvaríme mäso do mäkka.

2. Krok

Keď je mäso mäkké, vlejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali 2pl múky. Takto to necháme spolu ešte 15 minút povariť. Ak treba ešte dochutíme.

3. Krok

Nokerle, čiže Nokedli- maďarské halušky, si spravíme velmi jednoducho. Zmiešame obe múky a soľ, postupne pridávame vodu a vymiešame vareškou husté, polotekuté cesto. Ak je to možné, tak nech nemá hrčky :-)

4. Krok

Nokerle si uvaríme velmi jednoducho, ale najlepšie je na ich prípravu mať také trhátko, ktoré sa vlastne podobá na strúhadlo. Naše pripravené cesto pretláčame cez trhátko rovno do vriacej vody s velkým hrncom.

5. Krok

Keď sme už všetky nokerle pretlačili, privedieme to celé do varu a počkáme aby všetky nokerle vyplávali na povrch. Až odvtedy počítame čas a nokerle necháme variť 5 minút. Uvarené vyberáme z hrnca sitkom rovno do misky so studenou vodou. Napokon celé scedíme.

6. Krok

A už nám zostáva len naservírovať a vychutnať si skvelý obed, alebo večeru ;-) Prajem dobrú chuť !

Hydina na smotane s nokerlami ( maďarskými haluškami) - krok prípravy 1
7. Krok

Dalšie skvelé a zaujímavé recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4720 receptov

Mäsité jedlá

2216 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Večera

4432 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1492 receptov

Mascarpone

338 receptov

Dezert

3625 receptov