Hydina na smotane s nokerlami ( maďarskými haluškami)
Fantastický obed alebo večera! Mäso v smotanovej omáčke s domácimi maďarskými haluškami, ktoré si podľa tohto videa pripravíte velmi rýchlo a jednoducho. Takéto halušky sa hodia ku rôznym perkeltom, alebo ku paprikášu.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 mäso z kohúta alebo iná hydina
- 2 strúčiky cesnak
- 2 pl mletá červená paprika
- 2 velké bobkové listy
- 10 zrniek celé čierne korenie
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
- čili podľa chuti
- soľ
- olej
- 180 ml smotana na varenie
- 2 pl hladká múka
Na nokerle/ cestovinu
- 500 g hladká múka
- 500 g polohrubá múka
- 11⁄2 kl soľ
- voda podľa potreby
Najnovšie letáky
Postup
Na oleji si opražíme na kocky nakrájanú cibulu. Pridáme mletú papriku, chvílku opražíme a pridáme pokrájané mäso. Osolíme, premiešame, ak treba podlejeme pár kvapiek vody a zakryté necháme, aby si mäso pustilo šťavu. Následne zalejeme mäso dostatkom vody, pridáme všetky udané koreniny a uvaríme mäso do mäkka.
Keď je mäso mäkké, vlejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali 2pl múky. Takto to necháme spolu ešte 15 minút povariť. Ak treba ešte dochutíme.
Nokerle, čiže Nokedli- maďarské halušky, si spravíme velmi jednoducho. Zmiešame obe múky a soľ, postupne pridávame vodu a vymiešame vareškou husté, polotekuté cesto. Ak je to možné, tak nech nemá hrčky :-)
Nokerle si uvaríme velmi jednoducho, ale najlepšie je na ich prípravu mať také trhátko, ktoré sa vlastne podobá na strúhadlo. Naše pripravené cesto pretláčame cez trhátko rovno do vriacej vody s velkým hrncom.
Keď sme už všetky nokerle pretlačili, privedieme to celé do varu a počkáme aby všetky nokerle vyplávali na povrch. Až odvtedy počítame čas a nokerle necháme variť 5 minút. Uvarené vyberáme z hrnca sitkom rovno do misky so studenou vodou. Napokon celé scedíme.
A už nám zostáva len naservírovať a vychutnať si skvelý obed, alebo večeru ;-) Prajem dobrú chuť !
Dalšie skvelé a zaujímavé recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube