REKLAMA
Zdroj: Zoe Angelica's Images from Canva
Indická šošovica Dhal
Červená šošovica dhal je klasické indické jedlo, ktoré je nielen výživné, ale aj chutné.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 hrnček červená šošovica
- 3 hrnček voda
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1 pl kurkuma
- 1 kl chili prášok
- 2 pl olej
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica nastrúhaný čerstvý zázvor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V hrnci zmiešajte šošovicu, vodu, korenie, kurkumu a chili prášok. Nechajte variť na stredne silnom ohni, až kým šošovica nie je mäkká a rozpadá sa, približne 15 minút. Potom odstavte z ohňa.
2. Krok
Medzitým, v panvici, zahrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte, až kým cibuľa nie je zlatohnedá, približne 10 minút. Potom pridajte cesnak a zázvor, a smažte ďalšie 2 minúty.
3. Krok
Pridajte cibuľovú zmes do hrnca so šošovicou a dobre premiešajte. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trocha vody.
4. Krok
Servírujte teplé, posypte koriandrom a podávajte s chlebom alebo ryžou.