Jablká v župane
Jablká v župane sú lahodný dezert, kde sa plátky jabĺk obaľujú v cestíčku a následne smažia do zlatista. Tento dezert je obľúbený pre svoju jednoduchosť a rýchlu prípravu.
Ingrediencie
- 4 jablko
- 200 g hladkej múky pre jemné a nadýchané cesto
- 2 vajce
- 250 ml mlieka alebo môžete použiť mandľové mlieko pre zaujímavú chuť
- Štipka soli pre vyváženie sladkosti
- 2 Lyžice cukru alebo medu pre zdravšiu verziu
- škoricový cukor na posypanie pre tú pravú jesennú atmosféru
- olej na vyprážanie kokosový olej dodá exotický nádych
Najnovšie letáky
Postup
Príprava cesta: V miske zmiešajte múku, vajcia, mlieko, soľ a cukor. Miešajte, kým nevznikne hladké a husté cesto. Ak chcete, môžete pridať trochu vanilkového extraktu pre extra arómu. Nechajte cesto odpočívať v chladničke asi 30 minút.
Príprava jabĺk: Jablká umyte, ošúpte a vydlabte jadrá, aby vo vnútri vznikla dierka. Nakrájajte ich na kolieska, ktoré nie sú príliš tenké ani hrubé. Posypte ich škoricovým cukrom, aby získali tú správnu chuť.
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte olej. Jablká obaľte v cestíčku a opatrne ich vložte do horúceho oleja. Vyprážajte ich do zlatista a chrumkava. Po vyprážaní ich položte na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej.
Servírovanie: Pred podávaním jablká posypte vanilkovým cukrom a škoricou. Môžete ich podávať s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou pre extra lahodný zážitok.
Dúfam, že si tento recept užijete! 🍏🍨😊