REKLAMA
Jablková galetka
Galetku ste už skúšali? Skvelý dezert, v ktorom viete použiť rôzne sezónne ovocie, či už jablká, huršky, broskyne, jahody...
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 250 g jemného tvarohu
- 200 g špaldovej celozrnnej múky
- 1 ks vajce
- 1 pl oleja
- 1 pl medu trstinoveho cukru alebo iného sladidla
- 1 čl škorice
- Štipka soli
Plnka
- 4 jabĺk
- podľa chuti sladidlo
- škorica
- citrónová šťava
- maslo
- hrozienka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Do misy dáme ingrediencie na cesto, ktoré premiešame. Rukami vypracujeme cesto, ktoré preložíme na papier na pečenie. Rovnomerne ho rozvaľkáme do tvaru kruhu. Cesto sa lepí, preto si papier i cesto môžete predtým pomúčiť a taktiež aj valček. Pripravené cesto preložíme aj s papierom na plech.
2. Krok
Jablká ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky/plátky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, jemne posypeme škoricou a osladíme.
3. Krok
Takto pripravenú zmes dáme na cesto. Rozložíme rovnomerne, no nie až ku krajom.
4. Krok
Kraje cesta zahneme dovnútra. Navrch dáme plátky masla a môžeme pridať aj hrozienka. Dáme piecť na 180 stupňov cca 30-40 minút.