REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/B5-xawB2crak_JVjn_pF/3e7fcffa73d29a522523d967545905.jpeg)
Jablkovo tvarohová zemľovka
Sladký obed
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 10 ks rohlíky najlepšie dňové
- 750 ml mlieko na namáčanie rožkov
- 2 ks jablká
Plnka
- 500 g jemný tvaroh
- 1 bal cukor vanilinový
- 1 pl práškový cukor
- Štipka soli
- 2 ks vajcia
- pidľa chuti škorica
Na poliatie
- 1 dcl mlieko
- 1 ks vajce
- Štipka soli
- cukor vanilkový podľa chuti
- maslo na vymastie pekáča
- Strúhanka na vysypanie
- cukor práškový na posypanie
- 5 plátkov masla
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Pekáč (30x20) vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
2. Krok
Rožky narežeme na tenké kolieska- 1 cm. Každé koliesko zľahka namočíme v mlieku a stlačíme. Ukladáme ich vedľa seba na dno pekáča a opakujeme ešte jeden rad.
3. Krok
Na rožky dáme polovicu tvarohovej plnky a naukladáme vrstvou jabĺk -tenké mesiačiky. Druhú polovicu tvarohovej plnky potom rozotrieme na jablká . pokračujeme dvomi radmi rožkov namočených v mlieku.
4. Krok
Hotovú žemľovku zalejeme mliekom, v ktorom sme rozmiešali vajce, soľ a vanilkový cukor.
5. Krok
Na vrch poukladáme tenké plátky masla a dáme piecť do vyhriatej rúry kým nechytí zlatú farbu - asi 30 min