REKLAMA

Živánska na plech

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g bravčová panenka Pridané do
  • 200 g oravská slanina Pridané do
  • 300 g klobása Pridané do
  • 3 väčšie červené cibule Pridané do
  • 3 kápie Pridané do
  • 2 žlté papriky Pridané do
  • 6 väčších zemiakov Pridané do
  • 4 čl grilovacie korenie Pridané do
  • 2 čl mletá červená paprika Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Panenku si nakrájame na kocky, pridáme olej, grilovacie korenie a mletú červenú papriku. Poriadne premiešame a necháme odstáť aspoň pol hodinku.

2. Krok

Papriku a zemiaky si nakrájame na kocky. Cibuľu si očistíme, rozpolíme a rozdelíme na lupienky ak sú väčšie tak ich prekrojíme.

3. Krok

Slaninu si nakrájame na kocky, klobásu si rozpolíme a nakrájame na pol mesiačiky.

4. Krok

Do hlbšieho plechu dáme papriku, cibuľu, zemiaky, klobásu a slaninu. Polejeme troškou oleja, osolíme a poriadne spolu premiešame.

5. Krok

Potom pridáme k zmesi mäso a všetko spolu ešte raz poriadne premiešame. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 60 minút, občas to premiešame.

6. Krok

Po hodine skúsime či sú zemiaky makké a prepneme ešte na 10 minút na gril. Hotovú živánsku môžeme podávať s kyslými uhorkami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov