REKLAMA
Jablkový koláč s lieskovcami a čokoládou
Tento koláč sa u nás opakuje pravidelne a je obľúbeným jablkovým dezertom. Určite sa oplatí pripraviť si ho, či už s hnedou alebo bielou čokoládou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 100 g trstinový cukor
- 2 ks vajcia
- 50 ml olej
- 100 g hladká špaldová múka
- 1⁄2 čl sóda bikarbóna
- 1 čl škorica
- 1⁄4 čl mletý muškátový orech
- 100 g biela čokoláda
- 5 ks jabĺk
- 2 hrste lieskovce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky, čokoládu nasekáme nadrobno. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej a zašľaháme. Ďalej primiešame múku, sódu bikarbónu, škoricu a muškátovým orech. Nakoniec primiešame jablká a čokoládu (trochu čokolády si môžeme odložiť bokom a použiť na vrch). Cesto nalejeme do formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie. Vrch posypeme nasekanými lieskovcami a zvyšnou čokoládou. Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 40 minút.