Zdroj: Rimma_Bondarenko from Getty Images
Jablkový koláč s mascarpone
Tento jablkový koláč s mascarpone je jedným z mojich najobľúbenejších a pripravujem ho často v jesennom období, keď sú jablká vo svojej najlepšej chuti.
Ingrediencie
- 4 kus veľké jablká
- 500 g mascarpone
- 1 bal vanilkového cukru
- 2 kus vajcia
- 150 g práškový cukor
- 150 g múka
- 1 bal Prášku do pečiva
- štipka soli
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
Jablká ošúpeme, očistíme a nastrúhame na jemno. Časť jabĺk nakrájame na mesiačiky a odložíme bokom. Zalejeme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli a miešame, kým sa úplne nezmiešajú.
V mise zmiešame mascarpone, vajcia, cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver pridáme strúhané jablká a všetko dobre premiešame.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a na vrch uložíme mesiačiky jablka.
Jablkový koláč s mascarpone pečieme približne 45 minút. Po uplynutí času necháme koláč v rúre ešte 10 minút a potom ho vyberieme a po vychladnutí posypeme cukrom.