REKLAMA
Jablkový koláč s parížskym krémom
Ako ozvláštniť obyčajný koláč? Doplňte na vrch čokoládový krém a vznikne skvelý dezert.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Korpus
- 3 ks vajcia
- 100 g jablková výživa bez cukru
- 50 ml olej repkový
- 60 g ďatlový sirup
- 3 menšie jablká
- 100 g polohrubá múka
- 100 g celozrnná múka
- 30 g kakao
- 60 g trstinový cukor
- 1 čl prášok do pečiva
- 1 čl sóda bikarbóna
Krém
- 100 g Horká čokoláda
- 250 ml smotana na šľahanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Jablká očistíme a nastrúhame nahrubo. V miske zmiešame metličkou suché ingrediencie. V druhej miske zmiešame mokré. Mokrú zmes prilejeme k suchej a všetko spolu zmiešame. Nakoniec primiešame jablká. Cesto nalejeme do formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.
2. Krok
S prípravou krému je potrebné začať deň vopred. Čokoládu spolu so smotanou na šľahanie rozpustíme v hrnci. Prelejeme do misky, prikryjeme fóliou a odložíme na noc do chladničky.
3. Krok
Nasledujúci deň krém vyšľaháme do zhustnutia a rovnomerne nanesieme na vychladnutý koláč. Pripravený koláč odložíme ešte stuhnúť do chladničky.