REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/95UQUuFM0rGzmrs1WOWF/aa40d54c38ddd46bd65e968d8182e0.jpeg)
Jablkový koláč
Koláč s poriadnou dávkou jabĺk.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g syr cottage cheese
- 200 g pohánková múka alebo iná
- 50 g cukor erythrtiol
- 50 g ghí maslo
- 1 čl prášok do pečiva
- Štipka soli
Jablková plnka
- 6 jabĺk
- 1 škoricový cukor
- 1 čl mletá škorica
- 1 pl Med
- 1 zlatý klas
- 200 ml vody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cottage cheese rozmixujeme ponorným mixérom. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame. Vypracujeme cesto. Cesto rovnomerne roztlačíme na dno a okraje formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie. Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov 10 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/95UQUuFM0rGzmrs1WOWF/9a0b8ac025e144a54c7aa5de57da47.jpeg)
2. Krok
Jablká očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca spolu so škoricou a sladidlom a pridáme cca 100-150ml vody. Varíme kým jablká mierne zmäknú. Odstavíme z ohňa. Zlatý klas rozmiešame v 50ml vody a primiešame k jablkovej zmesi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/95UQUuFM0rGzmrs1WOWF/e200a0ce10b79bc862eb2912c57588.jpeg)
3. Krok
Pripravenú plnku nalejeme na základ a pečieme 35 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/95UQUuFM0rGzmrs1WOWF/977b26ef9a5bdeb912f2b08387f659.jpeg)
4. Krok
Po dopečení necháme úplne vychladnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/95UQUuFM0rGzmrs1WOWF/aff692b9a109a02f36ecf810a78508.jpeg)