REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Jahňacie stehno ako bavlnka

Jahňacie stehno, ktoré sa rozplýva na jazyku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg jahňacie stehno Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie štyroch farieb Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • tymián Pridané do
  • 3 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 ks mrkva Pridané do
  • 2 cherry paradajka Pridané do
  • 3 ks farebná paprika Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 3 dcl víno biele Pridané do
  • 5 dcl horúca voda Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Jahňacie mäso si očistíme, osolíme si ho a okoreníme. Očistíme si mrkvu, cibuľu, censka, paradajky a papriky.

2. Krok

Pekáč si vystelieme alobalom. Vložíme doň mrkvu, paradajky, papriku, cibuľu prekrojenú na menšie kúsky a strúčiky cesnaku.

3. Krok

Na zeleninu položíme jahňacie stehno. Pridáme rozmarýn a tymián. Podlejeme to vodou a vínom.

4. Krok

Všetko zabalíme do alobalu aby nám neunikala šťava. Takto pripravené mäso vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme 2 a pol hodiny.

5. Krok

Potom môžeme alobal roztrhnúť a mäso ešte zapekať na 200 stupňov 20 minút. Mäso pred podávaním necháme ešte aspoň 20 minút postáť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov