REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Jahňacie stehno ako bavlnka

Jahňacie stehno, ktoré sa rozplýva na jazyku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg jahňacie stehno Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie štyroch farieb Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • tymián Pridané do
  • 3 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 ks mrkva Pridané do
  • 2 cherry paradajka Pridané do
  • 3 ks farebná paprika Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 3 dcl víno biele Pridané do
  • 5 dcl horúca voda Pridané do
REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Jahňacie mäso si očistíme, osolíme si ho a okoreníme. Očistíme si mrkvu, cibuľu, censka, paradajky a papriky.

2. Krok

Pekáč si vystelieme alobalom. Vložíme doň mrkvu, paradajky, papriku, cibuľu prekrojenú na menšie kúsky a strúčiky cesnaku.

3. Krok

Na zeleninu položíme jahňacie stehno. Pridáme rozmarýn a tymián. Podlejeme to vodou a vínom.

4. Krok

Všetko zabalíme do alobalu aby nám neunikala šťava. Takto pripravené mäso vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme 2 a pol hodiny.

5. Krok

Potom môžeme alobal roztrhnúť a mäso ešte zapekať na 200 stupňov 20 minút. Mäso pred podávaním necháme ešte aspoň 20 minút postáť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4875 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Nátierky

331 receptov

Večera

4589 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Dezert

3772 receptov