REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Jahňacie stehno ako bavlnka
Jahňacie stehno, ktoré sa rozplýva na jazyku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg jahňacie stehno
- soľ
- korenie štyroch farieb
- rozmarín
- tymián
- 3 ks Cibuľa
- 3 ks mrkva
- 2 cherry paradajka
- 3 ks farebná paprika
- 4 strúčiky cesnak
- 3 dcl víno biele
- 5 dcl horúca voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Jahňacie mäso si očistíme, osolíme si ho a okoreníme. Očistíme si mrkvu, cibuľu, censka, paradajky a papriky.
2. Krok
Pekáč si vystelieme alobalom. Vložíme doň mrkvu, paradajky, papriku, cibuľu prekrojenú na menšie kúsky a strúčiky cesnaku.
3. Krok
Na zeleninu položíme jahňacie stehno. Pridáme rozmarýn a tymián. Podlejeme to vodou a vínom.
4. Krok
Všetko zabalíme do alobalu aby nám neunikala šťava. Takto pripravené mäso vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme 2 a pol hodiny.
5. Krok
Potom môžeme alobal roztrhnúť a mäso ešte zapekať na 200 stupňov 20 minút. Mäso pred podávaním necháme ešte aspoň 20 minút postáť.