REKLAMA
Jahodová babka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
-Cesto
- 300 g špaldovej hladkej múky
- 120 ml vlažného mlieka
- 80 g masla izbovej teploty
- 14 g droždia
- 2 pl medu
- 1 vajíčko
-Plnka
- 200 g jahodového lekváru
- 10 ks jahôd
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Z mlieka,medu a droždia si spravíme kvások
2. Krok
Zatiaľ si v miske zmiešame ostatné suroviny na cesto a nakoniec pridáme kvások,vypracujeme cesto ktoré necháme kysnúť 1hod
3. Krok
Nakrájame si jahody
4. Krok
Ak máme cesto nakysnuté preložíme si ho na pomúčnenú dosku kde si ho rozvalkáme,potrieme džemom,dáme jahody
5. Krok
Cesto zarolujeme ako roládu ktorú cez stred prerežeme
6. Krok
Z dvoch častí cesta zapletieme vrkoč tak aby tá strana kde je plnka bola na vrchu
7. Krok
Cesto preložíme do obdĺžnikovej formy ktorú sme si trošku potreli maslom a necháme ešte cesto kysnúť 20min
8. Krok
Cesto si potrieme vajíčkom a vložíme do rozohriatej rúry na 180’ pečieme 25min potom teplotu stiahneme na 170’ a dopekáme 15-20min na programe pečenie zo spodu