Jahodová osviežujúca torta
Dnes som Vám pripravil jahodovú tortu, ktorú zvládne určite každý. Priznám sa, prekopal som svoj recept na nepečenú piškótovú tortu a piškóty nahradil jemným a nadýchaným korpusom. V torte je lahodný jahodový vklad.
Ingrediencie
Na cesto:
- 4 kus vajce
- 165 g krupicového cukru
- 4 polievková lyžica rastlinný olej
- 180 g hladká múka
- 1 pl vanilková pasta
Na krém:
- 400 ml šľahačka
- 300 g kyslá smotana
- 2 polievková lyžica vanilkový cukor
- 1 čl citrónová kôra
Na ovocnú časť:
- 200 g Jahodové pyré
- 1 ks tortové želé červené
Na dekoráciu:
- 200 g jahoda
- mäta
Najnovšie letáky
Postup
Cesto pripravíme, tak že oddelíme bielka od žĺtkov. K bielkom pridáme cukor a soľ a šľaháme do pevných špičiek. Pridáme žĺtka zmiešané s olejom, vanilkovú pastu zašľaháme a nakoniec jemne premiešame preosiatu hladkú múku. Pečieme v ráfiku s priemerom 19 cm, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a okraje vymastené maslom. Teplota 180 stupňov 45 minút na režime horný-dolný ohrev. Po upečení korpusu ho rozdelíme na 2 časti.
Krém pripravíme zmiešaním vyšľahanej smotany na šľahanie s 3PL vanilkového cukru a ostatnými ingredienciami. A postupne pomocou ozdobného vrecúška nanesieme na korpusy s tým, že medzi jednotlivé vrstvy pridáme aj nakrájané jahody. Na 2 poschodie torty si pripravíme ovocný vklad podľa návodu na obale tortového želé, kde namiesto časti vody pridáme jahodové pyré.
TIP: Môžeme použiť aj iné sezónne ovocie a rovnako ak si chceme uľahčiť čas – namiesto korpusu využijeme piškóty alebo iné sušienky.