REKLAMA
Jahodová roláda
Recept na jahodovú roládu s mandľovou polevou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Roláda:
- 6 ks vajec
- 150 g práškového cukru
- 100 g hladká múka
- 1 lyžička prášku pečiva
- 1 ks vanilkový cukor
- štipka soli
Jahodová poleva:
- 200 g jahody
- 100 g mandľových lístkov
- 100 g práškového cukru
- 2 vaječné bielky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Oddelíme žĺtky od bielkov.
2. Krok
Bielky vyšľaháme do tuha.
3. Krok
Do bielkov pridáme žĺtky.
4. Krok
Následne pridáme múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.
5. Krok
Roládu pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov °C, 10-15 minút.
6. Krok
Hotovú roládu vyberieme z rúry a necháme ju vychladnúť.
7. Krok
Jahody nakrájame na menšie kúsky a rovnomerne ich navrstvíme na roládu.
8. Krok
Roládu opatrne zvinieme.
9. Krok
Na mandľovú polevu vyšľaháme bielky do tuha.
10. Krok
Postupne pridáme mandľové lístky a práškový cukor.
11. Krok
Polevu vylejeme na vrch rolády a necháme ju vychladnúť.