REKLAMA
Zdroj: homydesign from Getty Images
Jahodová torta z piškótového cesta
Chutná letná jahodová torta, ktorá je pripravená z piškótového cesta.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 200 g múka
- 150 g maslo
- 50 g cukor
- 1 ks veľké vajce
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok do pečiva
Náplň
- 500 g čerstvé jahody
- 200 g cukor
- 1 balenie želatinový prášok
- šľahačka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Cesto: zmiešajte všetky suroviny a vymiešajte cesto. Vylejte ho na tortovú formu a pečte vo vyhriatej rúre na 180°C po dobu približne 20 minút.
2. Krok
Náplň: Jahody očistite, nakrájajte na kúsky a spolu s cukrom nechajte variť približne 15 minút, kým sa cukor nerozpustí a jahody neuvoľnia svoju šťavu. Potom pridajte želatínu a nechajte ešte 5 minút pri nízkej teplote.
3. Krok
Na korpus natrite vyšľahanú šľahačku a položte jahody.
4. Krok
Opakujte 2 razy a tortu dozdobte jahodami.