Jahodovo čokoládová torta
Chutná jahodovo čokoládová torta, ktorá sa hodí na oslavu alebo len tak pre radosť.
Ingrediencie
Cesto:
- 200 g hladká múka
- 250 g cukru
- 1 Lyžice kypriaceho prášku
- 1 Lyžice holandského kakaa
- 100 g masla
- 4 ks vajcia
Čokoládová plnka:
- 200 g tmavej horkej čokolády
- 250 g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 15 g cukru
- štipka soli
Ostatné:
- jahodový džem
- jahody
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, kypriaci prášok a kakao.
Maslo rozpustite a nechajte vychladnúť, kým budete miešať suché prísady.
Do suchých prísad nalejte rozpustené maslo s vajíčkami a dobre všetko spolu premiešajte.
Takto pripravený čokoládový korpus pečieme v predhriatej rúre na 180°C zhruba 40 minút.
Po upečení ho necháme trochu vychladnúť a prerežeme ho 2 časti.
Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Do malého kastrólika nalejeme smotanu, pridáme soľ a cukor. Dáme ju zahriať, nie však variť.
Potom do nej nahádžeme polámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Premiešame ju a nechajte chvíľu stuhnúť.
Potom túto čokoládovú ganache vymiešajte s mascarpone a vznikne nadýchaný krém.
Korpus potrieme jahodovým džemom a natrieme pripraveným krémom.
Zopár jahôd umyjeme a rozrežeme. Naukladáme ich na krém a položíme na ne druhý korpus.
Krémom potrieme aj vrch torty.
Nakoniec tortu polejeme roztopenou čokoládou a ozdobíme jahodami.
Necháme ju v chladničke poriadne stuhnúť.