Jahodový cheesecake s bielou čokoládou
Svieži, jahodový cheesecake s bielou čokoládou, čo viac dodať :)
Ingrediencie
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 500 g mascarpone
- 175 g Philadelphia krémový syr
- 200 g kyslá smotana
- 300 g biela čokoláda
- 2 kus vajce
- 500 g jahody (mala som mrazené)
- trochu javorového sirupu / cukru
Najnovšie letáky
Postup
Všetky ingrediencie izbovej teploty!
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
Sušienky rozdrvíme (najlepšie v mixéri) na jemnú hmotu a pridáme roztopené maslo. (Hmota musí byť viac lepkavá ako suchá, takže záleží aj od sušienok, podľa toho treba pridať viac/menej masla, tak aby sa hmota dala utlačiť na spodok formy a netrúsila sa).
Medzitým vymiešame (všetko izbovej teploty, teda aspoň 1h pred pečením vybrať z chladničky) mascarpone, Philadelphiu, kyslú smotanu (miešam mixérom), pridáme vajcia a vychladnutú bielu čokoládu (ja už cukor nepridávam, lebo biela čoko je dosť sladká, ani samotný koláčik nie je až taký sladký, ale nám to nevadilo, pravé naopak aspoň sme neboli presladení).
Vymiešanú zmes vylejeme na sušienkový základ a pečieme na 150°C 50' (cheesecake je hotový, keď boky koláčika začínajú chytať do zlatista).
Cheesecake necháme po upečení aspoň 1h vychladnúť v otvorenej trúbe, potom necháme vychladnúť pri izbovej teplote a dáme na noc do chladničky.
Na vrch som dala len povarené mrazené jahody s trochou cukru podľa chuti (keďže som nechcela pridávať želatínu, škrob ani nič, nechala som polevu iba tak a polievala som každý kúsok koláčika osobitne po rozkrojení).