REKLAMA
Jahodový cheesecake
Recept na pečený jahodový cheesecake s mascarpone.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto:
- 200 g maslové sušienky
- 80 g masla
Krém:
- 500 g mascarpone
- 200 g smotany na šľahanie
- 200 g jahôd
- 100 g cukru
- 2 ks vajcia
- 1 Lyžice vanilkového extraktu
- 1 Lyžice škorice
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Rozdrvte sušienky na hladkú konzistenciu v mixéri alebo ručne.
2. Krok
Vmiešajte roztopené maslo do sušienok.
3. Krok
Predhrejte rúru na 180°C.
4. Krok
Vymažte tortovú formu na okrúhly cheesecake (priemer 28 cm) maslom a posypte múkou.
5. Krok
Vysypte sušienkovú zmes do formy a dobre ju utlačte.
6. Krok
Cesto pečieme 15 minút a necháme ho vychladnúť.
7. Krok
V miske zmixujte mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor, vanilkový extrakt, vajcia a škoricu.
8. Krok
Nakrájajte jahody na malé kúsky.
9. Krok
Vylejte krém na predpečený korpus.
10. Krok
Jahodový cheesecake pečte v rúre ďalších 40 minút a nechajte ho vychladnúť.
11. Krok
Po vychladnutí ho dozdobte čerstvými jahodami.