Jarna zeleninová omeleta s celozrnnými krutonmi a medvedim cesnakom
Jedlo je láska na tanieri, a ani taka omeleta nemusí byť nuda,myslím si ze srdcom každého jedla sú bylinky,výnimkou nebude ani tento recept,a keďže je sezóna medvedieho cesnaku tak ho dnes určite nevynechajte 😊
Ingrediencie
- 4 kus vajce
- medvedí cesnak
- čerstvý tymián
- trochu čerstvej citrónovej kôry
- soľ a korenie
- krutóny/pečená bageta
Najnovšie letáky
Postup
Krutony si pripravíme ako prvé,nakrájame si staršiu celozrnnu bagetu na kocky,posypeme sušenou bazalkou a osmažíme na rastlinnom oleji.
Teraz prídu na rad vajíčka, rozklepneme si ich do misky,pridáme nasekany medvedí cesnak, lístky čerstvého tymianu, nastruhanu citrónovú kôru (len trochu na chuť),soľ a mleté čierne korenie.
Dobre spolu vyšľaháme metličkou a vylejeme na panvicu v ktorej sme rozpustili obyčajne maslo,po chvíli pridáme naše krutony, prikryjeme pokrievkou a necháme zatiahnuť tak aby boli vajíčka napovrchu redšie.
Hotovú omeletu servírujeme tak ze ju štedro posypeme na jemno nasekanou jarnou cibulkou, obložíme reďkovkami a môžeme si pochutnavat na vynikajúcej zdravej omelete.