REKLAMA
Jarný mandarínkový koláč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Korpus:
- 5 kus väčších vajec
- 5 polievková lyžica múka
- 5 polievková lyžica kryštálový cukor
Čokoládový krém:
- 200 ml smotana na šľahanie alebo mlieko
- 250 g mascarpone
- 200 g biela čokoláda
Mandarínkové želé:
- 600 g mandarínky v plechovke
- 3 balíky tortové želé
Ďalej:
- 500 ml šľahačka
- 2 balíky svetlé BeBe keksy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Bielka s cukrom vyšľaháme do peny, postupne po jednom pridávame žĺtka a nakoniec vmiešame múku. Vylejeme na menší plech a pečieme na 180 stupňov, cca 20 minút.
2. Krok
Krém si pripravíme vyšľahaním smotany a mascarpone, pridáme roztopenú a vychladenú čokoládu a dochutíme cukrom podľa chuti.
3. Krok
Na mandarínkové želé si rozvaríme mandarínky a urobíme želé podľa návodu na obale (ja som úplne nerozvarila aby boli mandarínky celé).
4. Krok
Na vychladnutý korpus nanesieme krém, poukladáme Bebe keksy a navrstvíme mandarínkové želé, opäť naukladáme keksy, navrstvíme vyšľahanú šľahačku, na ktorú poukladáme Bebe keksy a dozdobíme čokoládou.