Jednoduchá čína s kuracím mäsom
Jednoduché a rýchle kuracie prsia posypané jarnou cibuľkou na čínsky spôsob.
Ingrediencie
- 500 g kuracie stehno bez kosti
- 1 pl kukuričná múka
- 2 pl svetlá sójová omáčka
- 2 ks jarná cibuľa
- 2 pl ryžové víno
- 2 pl sezamový olej
- 1 pl kurací vývar
- 1 čl cukor
- 1 pl olej
- zázvor
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou mäsa. Stehná očistíme a nakrájame na kocky. Kúsky preložíme do misky.
Zdroj: Youtube
Následne si pripravíme kukuričnú kašu zmiešaním kukuričnej múky s trochou vodou. Túto kašu nalejeme na mäso a necháme ho odpočívať.
Zdroj: Youtube
Medzitým si nakrájame zázvor na kolieska a jarnú cibuľku nadrobno.
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpálime olej a orestujeme tam mäso dokiaľ nezhnedne. Po chvíli pridáme nakrájaný zázvor a premiešame.
Zdroj: Youtube
Po chvíli pridáme na kúsky nakrájanú jarnú cibuľku a opäť zamiešame.
Zdroj: Youtube
Zhruba po 5 minútach pridáme cukor a smažíme ho dokiaľ neskaramelizuje. Potom prilejeme sójovú omáčku, ryžové víno a sezamový olej. Ak je omáčka príliš hustá môžeme ju zriediť kuracím vývarom.
Zdroj: Youtube
Panvicu zakryjeme a dusíme približne 25 minút. Pred koncom dusenia priliejeme ešte zopár kvapiek sezamového oleja a poriadne premiešame.
Servírujeme posypané jarnou cibuľkou a ryžou.