REKLAMA

Zdroj: Jesyy from Getty Images

Jednoduchá omeleta so špargľou a syrom

Tento recept na omeletu so špargľou a syrom je jedným z mojich najobľúbenejších, ideálny na nedeľné obedy alebo ľahké večere.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 6 Veľké vajcia Pridané do
  • Soľ, podľa chuti Pridané do
  • Korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 pl Olivového oleja Pridané do
  • 1 Malá cibuľa, jemne nasekaná Pridané do
  • 1 zväzok Špargľa, orezaná a nakrájaná na kúsky Pridané do
  • 1 pohár Strúhaného syra (výborne sa hodí čedar alebo mozzarella) Pridané do
  • čerstvé bylinky na ozdobenie Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Najprv rozbijeme vajcia do misky, osolíme, okoreníme a šľaháme, kým sa dobre nepremiešajú. Tento krok je dôležitý, pretože dobre vyšľahaná vaječná zmes robí omeletu nadýchanejšou.

2. Krok

Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte jednu polievkovú lyžicu olivového oleja na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a varte ju 2-3 minúty, kým nezmäkne. Potom pridajte kúsky špargle. Varte ďalších 5-7 minút, kým špargľa nezmäkne, ale stále si zachováva miernu chrumkavosť. Omeleta tak získa nielen krásnu zelenú farbu, ale aj úžasnú chrumkavosť a sviežosť.

3. Krok

Zeleninu vyberte z panvice a odložte ju bokom. Panvicu utrite papierovou utierkou, aby sa omeleta neprilepila.

4. Krok

Potom do tej istej panvice pridajte zvyšný olivový olej a nechajte ho zohriať. Do panvice nalejte rozšľahané vajcia a nakláňajte ju, aby sa zmes rovnomerne rozotrela. Znížte teplotu na minimum a nechajte vaječnú zmes nerušene variť minútu alebo dve, kým nezačne na okrajoch tuhnúť.

5. Krok

Uvarenú špargľu a cibuľu rozložte na polovicu vaječnej zmesi na panvici. Zeleninu posypte rozdrobeným syrom. Trik dobrej omelety spočíva v správnom množstve náplne. Príliš veľa a bude náročné ju obrátiť, príliš málo a bude bez chuti.

6. Krok

Keď je spodná časť vaječnej zmesi stuhnutá a vrchná časť stále mierne tekutá, preložte omeletu pomocou špachtle na polovicu cez náplň. Nechajte ju ešte asi minútu, aby sa syr roztopil, a potom ju môžete podávať.

7. Krok

Svoje majstrovské dielo ozdobte čerstvými bylinkami, ktoré mu dodajú šmrnc a farbu, priamo na tanieroch. Môžete ho podávať s hriankami alebo miešaným šalátom, aby ste jedlu dodali viac textúry a rovnováhy.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov