:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6lzGP8TOoR0hgQL62WEy/16071f9bf032eef67dc3b63458b5ab.jpeg)
Jednoduchá plnka-nádievka
Kto má rád kuracie srdiečka tak túto plnku bude často variť,,zamiluje si ju,,,,stačí ku nej zeleninový šalát a kto je hladoš tak si uvarí ryžu alebo zemiaky.
Ingrediencie
- 1 Cibuľa
- 360 g kuracie srdco
- 230 g sendvič veka
- 140 g bravčová pečienka
- 100 ml mlieko
- 4 vajcia
- soľ
- mleté čierne korenie
- vegeta
- drvená rasca
- olej
- umytá a najemno nasekaná petržlenová vňať
- 12 prepeličie vajce
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
Postup
Sendvič-veku si nakrájame na kocky a dáme do väčšej misky.
Na panvicu si dáme kvapku oleja a osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené kuracie srdiečka,soľ, korenie,kmín a podusíme do mäkka.Nakoniec pridáme nakrájanú pečienku, spolu podusíme, pečienke stačí chvíľka. Ešte teplú srdiečkovú zmes pridáme k nakrájanému sendviču,spolu so zohriatym mliekom.Necháme vychladnúť.
Po vychladnutí, pridáme do zmesi surové vajíčka, vňať a premiešame aby sa nám suroviny prepojili.Po prípade ešte môžeme dosoliť a dochutiť.
Na potravinovú fóliu si zmes rozložíme a ak chceme spestriť plnku ,môžeme naukladať uvarené na tvrdo prepeličie vajíčka,,ale nemusia byť.
Pomocou fólie si spravíme z plnky šúlok, konce zaviažeme, zopakujeme ešte dva krát fóliu,, aby sa nám na plnku pri varení nedostala voda.Varíme cca 30 minút, záleží aký hrubý šúlok máme.Necháme vychladnúť a plnku odbalíme z fólie. Nakoniec dáme plnku na chvíľku opiecť na panvicu zo všetkých strán. Podávame so zeleninovým šalátom alebo s ryžou ,zemiakmi.Dobrú chuť.