Chrumkavé oškvarkové pagáče - recept
Receptov na zdravé a chrumkavé oškvarkové pagáče je mnoho. Vyskúšajte tento a neoľutujete :)
Ingrediencie
- 350 g múka
- 35 g masť bravčová
- 2 dcl vlažného mlieka
- 15 g soľ
- 250 g mletých oškvarkov
- 1 na potretie vajíčko
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si pripravíme kysnuté cesto. Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, necháme vzísť kvások. Múku zmiešame so soľou, pridáme masť izbovej teploty, a vzídený kvások. Zvyšok mlieka prilievame postupne. Cesto spracujeme rukami, kým nie je pružné a neoddeľuje sa od misy.
Cesto nedávame kysnúť, ale rovno s ním pracujeme. Dáme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na približne 1cm hrúbku. Pri vaľkaní ho tvarujeme na obdĺžnik nie do kruhu.
Na cesto natrieme mleté oškvarky. Môžeme použiť kupované alebo domáce ktoré si predtým pomelieme.
Cesto s oškvarkami si zrolujeme a prehneme na polovicu. Trochu ho uťapkáme na obdĺžnik a na tanieriku prikrytým fóliou dáme do chladničky odpočívať na 30 minút.
Po pol hodinke cesto vyberieme a na pomúčenej doske opäť rozvaľkáme a prehneme na polovicu. Dáme do chladničky na 30 minút. Tento proces zopakujeme ešte 2x.
Pri poslednom vaľkaní necháme cesto 2cm hrubé a vykrajovačkou alebo pohárikom vykrojíme pagáčiky.
Poukladáme ich na plech vystlatý papierom na pečenie tak, aby sa nedotýkali. Necháme 10 minút podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút na 180°C.
Komentáre (3)
A aká múka??? Není napísané.Hladka???? Alebo polohrubá??
Nechápem prečo ste recept, hlavne postup rozkúskovali na toľko stranok
Zatiaľ najlepší recept na pagáče, podľa ktorého sme piekli. Vhodný aj pre úplných začiatočníkov, lebo je veľmi dobre rozpísaný každý krok. Ukladáme si, ďakujeme! :)