REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tl-TNpHOlrt7zj5s1uIH/ddd1596b6a87556c4d0deb6661424b.jpeg)
Jednoduchý cuketový prívarok
Tento recept som našla na internete ale som si ho trošku poupravila. Je jednoduchý a hodne jedlý, môže sa jesť zo zemiakmi, alebo len tak s chlebom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 Cibuľa
- 1 pl olej
- 550 nastrúhaná cuketa
- 400 g kyslá smotana
- 70 g múka špaldová hladká
- 300 ml voda
- 500 ml smotana na varenie
- 10 g kôpor čerstvý
- 10 g hnedý cukor
- soľ
- mleté biele korenie
- vegeta
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cuketu olúpeme,zbavíme semiačok a nastrúhame. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno.
2. Krok
V hrnci rozpálime olej na ktorom do sklovita osmahneme cibuľu.Pridáme nastrúhanú cuketu,biele korenie,soľ a chvíľku podusíme.
3. Krok
V miske rozmiešame kyslú smotanu, vodu,múku a vlejeme ku cukete. Pridáme cukor a kôpor, dosolíme podľa chuti po prípade dochutíme vegetou.
4. Krok
Podávame s uvarenými zemiakmi, pečenou klobáskou,vajíčkom-volským okom . Dobrú chuť