Jednoduchý šalát
Je vhodný k mäsu hocijakému a hlavne je ľahký.Tak rýchla príprava že som nestihla urobiť fotky.
Ingrediencie
- 7 uvarené vajíčka
- 580 g uvarené zemiaky v šupke
- 530 g uvarená cvikla
- 1 červená cibuľa
- olivový olej
- 440 g light majonéza
- 400 g kyslá smotana
- soľ a korenie
- citrónová šťava
- chren čerstvý
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky a červenú cviklu uvaríme v šupke,,(cviklu môžete použiť predvarenú z obchodu),vajcia uvaríme na tvrdo,všetko necháme vychladnúť a očistíme.
Zemiaky pretlačíme ako na šalát, cviklu nahrubo nastrúhame ,vajíčka nakrájame, alebo pretlačíme a cibuľku nakrájame nadrobno.
Všetko máme vo vašej miske a pridáme kyslú smotanu, light majolenku,olej,citrónovú šťavu, soľ ,korenie, petržlenovú vňať a nastrúhaný nadrobno chren.Spolu premiešame ,môžeme nechať postáť aby sa nám chute prepojili ,,je tak aj lepší.
Podávame k mäsku hocijakému,môže byť vysmážané, pečené a iné. Pred podávaním sa môže dozdobiť vajíčkom. Dobrú chuť ***ak chcete úplne dietny šalát ,vynechajte majolenku light ,použite iba pochútkovú smotanu.