Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Juhoslovanské rezy
Výborné juhoslovanské rezy s lístkovým cestom, orechami a maslovou plnkou.
Ingrediencie
Suroviny
- 2 ks lístkové cesto
- 6 ks vajce
- 200 g práškový cukor
- 4 pl polohrubá múka
- 80 g mleté orechy
- práškový cukor
Plnka
- 500 ml mlieko
- 6 pl múka
- 150 g kryštálový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 250 g maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Upečieme si 2 pláty lístkového cesta.
Upečieme si piškótové cesto. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom.
Postupne k žĺtkovej zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechy a tuhý sneh vyšľahaný z bielok.
Piškótové cesto pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 12 minút. Odsledujeme si to špajdlou.
Plnka Uvaríme hustú kašu z mlieka, hladkej múky, práškového a vanilkového cukru.
Po vychladnutí zašľaháme do kaše zmäknuté maslo.
Vrstvenie Polovicu plnky natrieme na lístkové cesto, na to položíme piškótu a natrieme ju zvyškom krému. Nakoniec na vrch položíme druhé lístkové cesto.
Juhoslovanské rezy zaťažíme a necháme v chladničke odležať. Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom.