REKLAMA
Zdroj: FB- mňamky - recepty
Kačacia pečienka s lokšami
Výborné zemiakové lokše s kačacou pečienkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 800 gr zemiak
- 150 gr masť husacia
- 240 gr polohrubá múka
- 800 gr kačaciu pečeň
- 1 kus Cibuľa
- soľ
- korenie čierne mleté
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
65 min.
1. Krok
Umyté zemiaky uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť, potom ich očistíme a pretlačíme.
2. Krok
Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto.
3. Krok
Cesto rozdelíme na kúsky, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a krátko pečieme na horúcej čistej platni z oboch strán.
4. Krok
Upečené lokše pomastíme rozpustenou masťou.
5. Krok
Umyté a odblanené pečienky nakrájame na hrubšie plátky.
6. Krok
Cibuľu opražíme na ohriatej masti, pridáme pečeň, posypeme mletým čiernym korením, opečieme zo všetkých strán a krátko podusíme pod pokrývkou.
7. Krok
Podusenú pečeň osolíme a ihneď podávame spolu s lokšami. Môžeme pridať aj podusenú červenú kapustu podľa chuti.