REKLAMA
Kakaový korpus
Výborný, jednoduchý a nadýchaný kakaový korpus na tortu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 2 šálky polohrubá múka
- 1⁄4 šálka maslo rozpustené
- 1⁄4 šálky kakao
- 3 kl kypriaci prášok
- 1 šálka horúca voda
- 1 šálka mlieko
- 2 šálky cukor
- 1 pl vanilková esencia
- 3 ks vajcia
- 1 kl soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najskôr v miske zmiešame suché suroviny - múku, cukor, preosiate kakao, soľ, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Potom nalejeme k suchej zmesi mlieko a vodu.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Všetko spolu poriadne premiešame a postupne prilejeme rozpustené maslo, vanilkovú esenciu a vajíčka.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Formu na pečenie vymastíme a posypeme múkou. Vylejeme do nej cesto a pečieme ho vo vyhriatej rúre na 200°C približne 45 minút.
Zdroj: Youtube