Zdroj: FB- mňamky - recepty
Najlepší zajačí perkelt
Recept na zajačí perkelt so smotanou
Ingrediencie
- 1 ks králik
- 1 ks veľká cibuľa
- 11⁄2 dcl olej
- 2 Lyžice sladkej pariky
- 2 ks bobkový list
- Úplný čierne korenie aj mleté
- 3 strúčiky cesnak
- soľ
- chilli paprička
- 1 ks paradajkový pretlak
- 2 Lyžice múka
- maslo
- 11⁄2 dcl sladká smotana
Najnovšie letáky
Postup
Vyčistime a umyjeme si králika, ktorého nakrájame na menšie kúsky. Králika osolíme, posypeme sladkou paprikou.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
V rozohriatom oleji prudko opečieme kúsky mäsa. Vyberieme ho a pridáme do výpeku cibuľu ktorú necháme speniť. Pridáme trošku chilli. Potom vložíme králika, zalejeme vodou tak, aby bol ponorený.
Pridáme korenie, polovicu sladkej mletej papriky a cesnak podľa chuti. Pridáme ešte paradajkový pretlak alebo trocha paprikovej pasty. Prikryjeme pokrievkou a za občasného premiešania necháme asi 90 minút dusiť. Ak je treba počas dusenia prilievame vodu a dosolíme.
V smotane si rozrobíme hladkú múku a pridáme cez sitko k mäsu. Necháme ešte 10 minút variť.
Podávame s maslovými haluškami alebo cestovinou. Dobrú chuť !