REKLAMA
Zdroj: yasuhiroamano from Getty Images
Kalerábová polievka s vajcom
Jednoduchá a chutná kalerábová polievka s vajcom na obed alebo večeru, ktorá je ideálna pre teplé i chladné dni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 kus kaleráb
- 1 kus Cibuľa
- petržlenová vňať
- 11⁄2 l zeleninový vývar
- 2 kus vajce
- 2 strúčik cesnak
- 2 pl olej
- 1 čajová lyžička soľ
- 1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V hrnci zohrejte olej a restujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak až do zlatohneda.
2. Krok
Pridajte nakrájaný alebo nastrúhaný kaleráb a pokračujte v restovaní ďalších 5 minút.
3. Krok
Potom prilejeme zeleninový vývar a polievku necháme variť na strednom ohni približne 20 minút.
4. Krok
Podľa chuti pridajte koreniny.
5. Krok
Nakoniec do polievky vylejeme rozšľahané vajíčko a varíme ju ešte niekoľko minút.
6. Krok
Kalerábovú polievku odstavíme z ohňa a servírujeme s petržlenovou vňaťou.