Zdroj: Banepx from Getty Images
Kapria polievka
Polevka z kapra je klasickým jedlom českej kuchyne. Hlboká chuť kapra s príchuťou korenia a zeleniny z neho robí nezabudnuteľné jedlo.
Ingrediencie
- 1 kus Kapor
- 1 kus Cibuľa
- 1 kus mrkva
- 1 kus petržlen
- 1⁄4 Zeler
- 1 kl Mletá červená paprika
- 3 kus nové zemiaky
- 2 strúčiky Cesnak
- soľ a korenie
- Niekoľko bobkových listov
- Klinčeky
- bylinky
- 1 Lyžice maslo
- múka
Najnovšie letáky
Postup
Najprv očistite kapra a uvarte ho vo vode spolu so zeleninou (mrkvou, petržlenom, zelerom) a korením (bobkový list, klinčeky).
Po uvarení kapra vyberte, očistite kosti a kožu a mäso pridajte späť do vývaru. Pridajte ošúpané a na kúsky nakrájané zemiaky a varte, kým nezmäknú.
Medzitým si pripravte zápražku na zahustenie polevy. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak a zaprášime múkou. Túto zápražku postupne vmiešajte do vývaru, pričom dávajte pozor, aby polievka nebola hustejšia.
Pred podávaním glazúru ochutíme soľou a korením, mletou paprikou, pridáme nadrobno nasekané bylinky a necháme asi minútu povariť. Môže sa podávať s chlebom alebo samostatne.