REKLAMA

Zdroj: Banepx from Getty Images

Kapria polievka

Polevka z kapra je klasickým jedlom českej kuchyne. Hlboká chuť kapra s príchuťou korenia a zeleniny z neho robí nezabudnuteľné jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kus Kapor Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 1 kus mrkva Pridané do
  • 1 kus petržlen Pridané do
  • 14 Zeler Pridané do
  • 1 kl Mletá červená paprika Pridané do
  • 3 kus nové zemiaky Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • Niekoľko bobkových listov Pridané do
  • Klinčeky Pridané do
  • bylinky Pridané do
  • 1 Lyžice maslo Pridané do
  • múka Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Najprv očistite kapra a uvarte ho vo vode spolu so zeleninou (mrkvou, petržlenom, zelerom) a korením (bobkový list, klinčeky).

2. Krok

Po uvarení kapra vyberte, očistite kosti a kožu a mäso pridajte späť do vývaru. Pridajte ošúpané a na kúsky nakrájané zemiaky a varte, kým nezmäknú.

3. Krok

Medzitým si pripravte zápražku na zahustenie polevy. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak a zaprášime múkou. Túto zápražku postupne vmiešajte do vývaru, pričom dávajte pozor, aby polievka nebola hustejšia.

4. Krok

Pred podávaním glazúru ochutíme soľou a korením, mletou paprikou, pridáme nadrobno nasekané bylinky a necháme asi minútu povariť. Môže sa podávať s chlebom alebo samostatne.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov