Zdroj: SUNGMIN from Getty Images
Kapustová polievka s vajcom
Polievka z kalerábu s vajíčkom je jedným z mojich najobľúbenejších jedál vždy, keď cítim potrebu zahriať sa v chladnom počasí. Nie je na nej nič zložité, takže je to skvelý recept pre tých, ktorí sa práve začínajú učiť variť.
Ingrediencie
- 1 ks Veľké kaleráby
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 Lyžica soľ
- 1⁄2 lyžice papriky
- 4 vajce
- 2 Lyžice Rastlinný olej
- 1 l Vývar
- 2 Lyžice petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že cibuľu a kaleráb nakrájame na malé kúsky.
Rozohrejte hrniec s trochou oleja a pridajte nakrájanú zeleninu a tiež prelisovaný cesnak. Pridáme trochu soli a korenia podľa chuti a pomaly dusíme, kým zelenina nezačne mäknúť.
Keď je zelenina mäkká, pridajte vývar a nechajte všetko zovrieť. Priveďte do varu a varte na miernom ohni približne 20 minút. Počas tejto doby sa všetky chute spoja.
Vajíčka rozšľahajte a vlejte do polievky. Nechajte ich variť ďalších 10 minút.
Keď sú vajcia uvarené, stiahnite polievku z ohňa a pridajte petržlenovú vňať. Polievku rozdeľte do misiek a na každú misku nakrájajte jedno vajce.