REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Karamelový krémeš
Recept na sladučký francúzsky karamelový krémeš na plechu s použitím lístkového cesta.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Suroviny
- 2 ks lístkové cesto
Karamelový krém
- 500 ml mlieko
- 2 ks karamelový puding
- 2 pl trstinový cukor
- 4 pl karamelové salko
- 1 ks maslo
- mleté orechy
Šľahačková vrstva
- 2 ks smotana na šľahanie
- 2 pl práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Lístkové cesto upečieme. Jedno v celku, druhé nakrájame na kocky.
2. Krok
Karamelová plnka V mlieku uvaríme puding s trstinovým cukrom. Po vychladnutí pridáme do plnku karamelové salku s maslom a orechmi. Všetko spolu vyšľaháme a nanesieme na celý plát.
3. Krok
Potom vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom a nanesieme na karamelovú plnku.
4. Krok
Na vrch položíme na kocky nakrájaný plát a hotovy karamelový krémeš vložíme do chladničky, aby stuhol.