REKLAMA
Zdroj: razmarinka from Getty Images
Karfiolové pyré
Recept na karfiolové pyré, ktoré sa hodí ako príloha k hlavnému jedlu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus veľký karfiol
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 ml smotany na varenie
- 2 pl masla
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. V hrnci privedieme vodu do varu, osolíme ju a pridáme karfiol. Varíme približne 15 minút, alebo dokým nie je karfiol mäkký. Ja si vždy skúšam na vidličke – ak je karfiol mäkký, vyberiem ho z vody.
2. Krok
Cesnak olúpeme a pretlačíme. Smotanu zmiešame s maslom a cesnakom v malej panvičke, necháme chvíľku povariť a potom odstavíme.
3. Krok
Mäkký karfiol scedíme a dáme do mixéra spolu so smotanovou omáčkou. Mixujeme, dokým nemáme hladké pyré. Ja mám rada, keď pyré má jemnú a hladkú konzistenciu, preto mixujem pomerne dlho.
4. Krok
Podľa chute dochutíme soľou a čiernym korením.