REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8SJ5esXmkY4qUmdbCr6C/0c6dba6342c305b0d26d746e4d1e75.jpeg)
Karfiolové “rezne”so syrom
Chutný bezmäsitý obed
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1 väčší karfiol
- 3 pl Strúhaný parmezán
- 3 polievková lyžica olej
- soľ
- 1⁄2 kl sladká červená paprika
- 1 stručik cesnak
- 100 g strúhaná mozzarella
- kečup
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Karfiol zbavíme listov a narežeme na plátky s hrúbkou asi 1,5 cm. Opatrne ich ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
2. Krok
V menšej miske zmiešame parmezán, olivový olej značky Snico, soľ, pretlačený cesnak a sladkú červenú papriku.
3. Krok
Hotovou zmesou potrieme plátky karfiolu z oboch strán a dáme piecť na 180 C zhruba 20 min.
4. Krok
Po upečení posypeme nastrúhanou mozzarellou a necháme syr roztopiť v rúre na 1-2 minúty.
5. Krok
Hotové servírujeme s kečupom a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.