REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Karlovarský guláš
Recept na tradičný český karlovarský guláš, ktorý sa podáva so smotanou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g hovädzieho mäsa
- 2 ks Cibuľa
- 4 ks papriky
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 ks zemiaky
- 2 Lyžice múka
- 2 Lyžice octu
- 3 Lyžice červenej mleté papriky
- soľ
- čierne korenie
- mletá paprika
- olej
- kyslá smotana na servírovanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Mäso si nakrájame na kocky a opečieme ho na oleji z každej strany so soľou a korením.
2. Krok
Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a všetko spolu restujeme.
3. Krok
Mäso posypeme mletou paprikou, prilejeme k nemu ocot a aspoň dva litre vody. Následne ho pomaly dusíme.
4. Krok
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme do gulášu očistené a nakrájané zemiaky a pokrájanú papriku.
5. Krok
Guláš necháme ešte asi 20 minút povariť, a aby bol hustý, pridáme doň lyžicu múky rozmiešanej vo vode.
6. Krok
Tento chutný karlovarský guláš podáme s kopčekom kyslej smotany.