Zdroj: Azurita via iStockPhotos
Kasseler Rosenkohl Auflauf
Jedno srdcové jedlo s údeným kasslerom a chrumkavým ružičkovým kelom, zapiecť s krémovou omáčkou a syrom. Toto jedlo je perfektné pre studené zimné dni!
Ingrediencie
Zápražka
- 500 g Kasel
- 500 g Ružičková kapusta
- 200 g Strúhaný syr
Omáčka
- 200 ml šľahačka
- 1 PL horčica
- 1 PL Múka
- 1 strúčik cesnaku
Najnovšie letáky
Postup
Pre kasselský gratinovaný ružičkový kel predhrejte rúru na 200 stupňov.
Uvarite ružičkový kel v slanej vode asi 10 minút.
Počas varenia ružičkového kelu, nakrájajte kasseler na malé kúsky a opečte ho na panvici.
Na omáčku premiešajte smotanu, horčicu, múku a pretlačený cesnak v hrnci a nechajte ich krátko povariť.
Pridajte do zapekacej misy predvarne uvarenú kapustu a opečený kassler.
Polievku nalejte na ružičkovú kapustu a kasseler a posypte strúhaným syrom.
Pecite zapiekankę przez 20-25 minut, aż będzie złotobrązowa.
Nechajte krátko odpočívať kaserol Kassel z ružičkového kelu, než ho podáte.