REKLAMA
Kelový prívarok s hovädzím mäsom
Chutný a obľúbený obed a tiež veľmi jednoduchý,zvládne každá kuchtička uvariť
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- PRÍVAROK
- 960 g kel
- 1500 ml pitná voda
- 600 g zemiaky
- 7 g cesnakové strúčky
- 500 ml smotana na varenie
- 65 g hladká múka
- 15 g zemiakový škrob
- vegeta
- biele ml korenie
- čierne ml korenie
- majoránka
- DUSENÉ MÄSO
- 250 g Cibuľa
- 690 g hovädzie mäso
- 300 ml vody
- 15 g cesnaku
- Červená ml paprika
- drvený kmín
- 0 soľ
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Na osmahnutú cibuľku nadrobno nakrájanú pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme,okmínujeme a dusíme . Podľa potreby prilievame vodu.Keď mäso zmäkne pridáme mletú papriku a cesnak ,dodusíme do úplného mäkka.
2. Krok
PRÍVAROK
3. Krok
Do vody dáme nakrájaný nadrobno kel osolíme a varíme do zmäknutia. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme do polozmäknutia, ochutíme vegetou korením bielym a čiernym.V smotane si rozmiešame múku a škrob,,vylejeme do zemiakov s kelom a varíme kým nám to nezhustne a zemiaky nie sú mäkké. Na koniec pridáme cesnak popučený a majoránku ešte chvíľku povaríme a odstavíme z ohňa.
Milá Stanula. Každá biela omáčka či prívarok sa robí s bešamelom, a nie habarkou sa múka rozvari a vzniká pudingový efekt bešamelom sa múka opražia a nerozvari sa. Vyskúšajte milá Stanula a uvidíte ten rozdiel. KUCHARČINE ZDAR!!! ??