Zdroj: kabVision for Adobe Stock
Klasická švábska kapusta spaetzle
Toto tradičné juhonemecké jedlo patrí medzi moje najobľúbenejšie, ktoré som pripravovala už mnohokrát. Kombinácia slaných špeclí a mierne kyslej chuti kapusty je nielen vynikajúca, ale aj veľmi sýta. Skutočné utešené jedlo, ktoré chutí obzvlášť dobre v chladnom období!
Ingrediencie
- 300 g Spaetzle
- 500 g kyslá kapusta
- 2 Cibuľa
- 100 g slanina
- 1 PL olej
- soľ a korenie
- 1 ČL Semená rasce
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu Krautspätzle najprv nakrájajte cibuľu a slaninu. Tento krok zabezpečí, že sa tieto ingrediencie uvaria rovnomerne a dobre rozložia svoje chute.
Vo veľkej panvici rozohrejte olej a opečte na ňom slaninu. Odporúčam slaninu nesmažiť príliš do chrumkava, inak bude príliš tvrdá.
Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nebude priesvitná. Parenie cibule v rozškvarenej slanine jej dodá obzvlášť výraznú chuť.
Pridajte kyslú kapustu a rascu a varte na miernom ohni 20 minút. Ak chcete, môžete kapustu scediť s trochou vody alebo vývaru, aby bola šťavnatejšia.
Spetzle vmiešajte do kapusty a dochuťte soľou a korením. Čerstvo mleté korenie je v tomto prípade veľmi dôležité.
Kapustové špecle opäť dobre premiešajte a ešte niekoľko minút povarte. Takto sa zabezpečí, že špecle absorbujú chute kapusty.