REKLAMA

Zdroj: kabVision for Adobe Stock

Klasická švábska kapusta spaetzle

Toto tradičné juhonemecké jedlo patrí medzi moje najobľúbenejšie, ktoré som pripravovala už mnohokrát. Kombinácia slaných špeclí a mierne kyslej chuti kapusty je nielen vynikajúca, ale aj veľmi sýta. Skutočné utešené jedlo, ktoré chutí obzvlášť dobre v chladnom období!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 300 g Spaetzle Pridané do
  • 500 g kyslá kapusta Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 100 g slanina Pridané do
  • 1 PL olej Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 ČL Semená rasce Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Na prípravu Krautspätzle najprv nakrájajte cibuľu a slaninu. Tento krok zabezpečí, že sa tieto ingrediencie uvaria rovnomerne a dobre rozložia svoje chute.

2. Krok

Vo veľkej panvici rozohrejte olej a opečte na ňom slaninu. Odporúčam slaninu nesmažiť príliš do chrumkava, inak bude príliš tvrdá.

3. Krok

Pridajte cibuľu a restujte ju, kým nebude priesvitná. Parenie cibule v rozškvarenej slanine jej dodá obzvlášť výraznú chuť.

4. Krok

Pridajte kyslú kapustu a rascu a varte na miernom ohni 20 minút. Ak chcete, môžete kapustu scediť s trochou vody alebo vývaru, aby bola šťavnatejšia.

5. Krok

Spetzle vmiešajte do kapusty a dochuťte soľou a korením. Čerstvo mleté korenie je v tomto prípade veľmi dôležité.

6. Krok

Kapustové špecle opäť dobre premiešajte a ešte niekoľko minút povarte. Takto sa zabezpečí, že špecle absorbujú chute kapusty.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov