Zdroj: zizitop101 for Pixabay
Klasické kapustové závitky plnené mletým mäsom
Tento recept na kapustové závitky ma naučila sesternica Hilda začiatkom deväťdesiatych rokov. V minulosti sa jej varenie neustále zlepšovalo a jej kapustové závitky sa stali legendárnymi. Toto tradičné jedlo som pripravovala nespočetnekrát. Podávať túto pochúťku je vždy mimoriadnym zážitkom. Domáce kapustové závitky sú chutné a sýte.
Ingrediencie
- 8 veľké Listy bielej kapusty
- 500 g Zmes mletého mäsa
- 1 stredná veľkosť Cibuľa, jemne nasekaná
- 1 Pohár Ryža, varená
- 1 Čajová lyžička soľ
- 1⁄2 Čajová lyžička Pepper
- 1 Dóza paradajková omáčka
- 500 ml mäsový vývar
Najnovšie letáky
Postup
Klasické nemecké kapustové závitky pripravíte tak, že bielu kapustu najprv na 5 minút ponoríte do vriacej vody, potom ju scedíte a necháte vychladnúť. Kapustné listy sa tak stanú dostatočne pružnými na to, aby sa dali zrolovať bez roztrhnutia.
Medzitým v miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, uvarenú ryžu, soľ a korenie. Pokračujte v ochutnávaní, aby ste sa uistili o správnom množstve soli a korenia.
Teraz vezmite po jednom kapustnom liste a do stredu každého listu dajte malé množstvo mäsovej náplne. Potom preložte strany k sebe a zrolujte list podobne ako vaječnú rolku.
Potom sa rolády vložia do hlbokej rúry a zalejú sa paradajkovou omáčkou a mäsovým vývarom.
Kapustové závitky potom vložte do rúry vyhriatej na 180 °C na približne 90 minút. Tu je potrebná trpezlivosť. Vôňa šíriaca sa kuchyňou je lákavá, ale nechajte kapustové rolády dopiecť až do konca, aby boli pekne šťavnaté a mäkké.