:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XmAc52ydcygsF7rz53yo/0acd2f5edf781f3bfba5d8ac9f9f0f.jpeg)
Klasický špenát ( Špenátový prívarok)
Chutné, velmi jednoduché a rýchle jedlo. U nás doma tomu vravíme "Slovenský špenát" :-) Človek ho pozná ešte z detstva, no možno každý trošku ináč. Toto je moja verzia, takto ho pripravujem doma ja.
Ingrediencie
- 500 g čerstvý špenát
- 2 dl mlieko
- 2 dl voda
- 1 pl hladká múka
- 1 kl mletá rasca
- 3 strúčiky cesnak
- soľ
- olej
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na drobno nakrájanú cibulu si zosklovatíme na oleji. Následne pridáme postupne všetký špenát, trochu osolíme a necháme zakryté na menšom plameni, kým celkom nezmenší svoj objem a pustí si aj vlastnú šťavu.
Ku špenátu nalejeme 2dl vody, fakt nie vela, lebo treba myslieť nato, že ten špenát nech sám zahustí ten prívarok. Potom pridáme strúhaný cesnak, rascu (ja dávam 1kl) a soľ. Takto necháme variť až do mäkka. Hotové rozmixujeme do hladka a prilejeme v 2dl mlieku rozhabarkovanú múku. Napokon celé spolu ešte povaríme zo 10 minút. Kto chce pridá namiesto mlieka smotanu na varenie, to je už na vás.
Prívarok je velmi chutný. Podávať k nemu môžme na tvrdo varené vajíčko, volské oko, alebo pečený párok atď . Velmi chutný je len s chlebom, alebo aj s varenými zemiakmi, komu ako chutí. Prajem dobrú chuť !
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XmAc52ydcygsF7rz53yo/a13b475db063c7c8d7a26ce0dffa89.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube