REKLAMA
Jablkový perník
Priprav si spolu somnou najlepší jablkový perník. 🍎🍏Jeho jemná šťavnatosť, krehká štruktúra a vôňa škorice sa spájajú v jedinečnú chuťovú harmóniu, ktorá poteší každého.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
18
- 3 velke jablká
- 21⁄2 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček vlažného mlieka
- 1⁄2 hrnček oleja
- 2 vajíčka lyžičky cejlónskej škorice alebo perníkového korenia
- 2 Lyžice kakaa
- štipku mletej vanilky lusk nemusí byť
- 1 Lyžice Čajové Sódy bikarbóny
- 1 prášok bezfosfátový do pečiva
- čokoláda na polevu horká
- 50 g min ml mlieka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Jablká si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Všetky suché prísady vymiešame a vyšlaháme spolu s mliekom, olejom a s vajíčkami. Primiešame jablká. Cesto vylejeme na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre. 180 stupňov cca 30-40 minút. (Vykonáme test so špajdlou, pichni ju v strede, keď ti na nej už neostane cesto, koláčik je hotový).
2. Krok
Po upečení natri korpus džemom. Čokoládu si rozpusť vo vodnom kúpeli pridaj mlieko a nalej na koláč.
3. Krok
Dobrú chuť 🍎🍏