REKLAMA
Kokosový cheesecake
Pre milovníkov kokosu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Korpus
- 170 g maslové sušienky
- 80 g maslo
- 1 pl kakao
Plnka
- 500 g jemný tvaroh
- 250 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 g práškový cukor
- 11⁄2 pl hladká múka
- 300 g kyslá smotana
- 2 vajce
- 5 pl kokosové maslo
- 4 pl citrónová šťava
- 3 pl strúhaný kokos
Ganache
- 90 g mliečna čokoláda
- 60 ml šľahačková smotana
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na korpus zmiešame rozdrvené maslové sušienky s kakaom a roztopeným maslom a rovnomerne natlačíme do formy 24 cm. Na dno formy dáme papier na pečenie (len na dno). Korpus pečieme 8 min na 160 C.
2. Krok
Po upečení strany formy nastriekame olejom v spreji .Na plnku vymiešame všetky suroviny do hladka aby sme nemali hrudky a nanesieme na korpus. Pečieme asi 45- 50 min na 150C. Po upečení necháme vychladnúť a polejeme ganache.
3. Krok
Na ganache zohrejeme smotanu, pridáme do nej čokoládu a necháme ju roztopiť za občasného miešania. Chvíľočku necháme vychladnúť, nepolievame cheesecake horúcim ganache.
4. Krok
Keď cheesecake vychladne pri izbovej teplote, vložíme do chladničky na noc a krájame až ďalší deň.