Zdroj: ALLEKO via iStockPhotos
Koláč Apple Cider
Tento jablkový koláč je skutočným vrcholom medzi mojimi receptami na pečenie. Nielen kvôli špeciálnej ingrediencii - jablčnému muštu - ale aj preto, že je neuveriteľne chutný.
Ingrediencie
Na cesto:
- 250 g maslo
- 200 g cukor
- 4 vajcia
- 1 Štipka soľ
- 300 g múka
- 2 ČL kypriaci prášok
- 200 ml Jablčný mušt
Na polevu:
- 500 g jablko
- 2 Tablespoon cukor
- 1 ČL škorica
- 50 g mandľové plátky
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete upiecť jablkový koláč, najprv vymiešajte maslo s cukrom. Na tento krok odporúčam použiť ručný mixér, aby ste dosiahli dokonale krémovú konzistenciu.
Vajíčka pridávajte jedno po druhom do maslovej zmesi a dobre premiešajte. Pridajte aj soľ.
Zmiešajte múku a prášok do pečiva a striedavo s jablčným muštom ich vmiešajte do cesta. Zistila som, že opatrné preosievanie múky je naozaj veľký rozdiel - cesto je vďaka tomu oveľa ľahšie a vzdušnejšie.
Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer asi 26 cm) a uhlaďte.
Jablká ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na kocky. Zmiešajte ich s cukrom a škoricou a rozotrite na cesto. Nesmú tu chýbať mandľové lupienky, ktoré dodajú koláču niečo navyše a nádherne chrumkavé polevy.
Jablkový koláč pečte v predhriatej rúre pri 180 °C (horný/spodný ohrev) približne 60 minút. V prípade potreby ho prikryte alobalom, aby koláč príliš neztmavol.