REKLAMA
Koláč s jablkami, lieskovcami a čokoládou
I keď stále tvorím nové recepty a tkmery vždy pripravujem iné koláče, tento sa pripísal na zoznam tých, ktoré rada opakujem. Chutný, vláčny, jednoduchý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 4 ks vajcia
- 180 g trstinového cukru
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 150 ml oleja
- 1 pl kakaa
- 1 čl Čajové Sódy bikarbóny
- 1 čl Prášku do pečiva
- 1 čl škorice
- Štipka mletého muškátového orecha
- 150 g čokolády
- 8 ks jabĺk
- Hŕstka lieskovce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Čokoládu nasekáme na drobno. Jablká očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Vajcia vyšľaháme s cukrom. Prišľaháme olej a primiešame suché ingrediencie. Nakoniec do cesta vmiešame nakrajane jablká a čokoládu.
3. Krok
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4. Krok
Vrch posypeme nasekanými lieskovcami, prípadne kúskami čokolády.
5. Krok
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 35-40 minút.